HTML

.

Hátszél azoknak az shp-s ügyfeleknek, akik hajlandóak felhúzni a vitorlát...

Utolsó kommentek

Linkblog

Tényleg másoktól függ a sikerünk?

2009.04.21. 03:42 :: Csatlós Csaba

Lehet, hogy ezért a cikkemért megint nekem fognak páran ugrani, mert megint kertelés nélkül fogom kimondani azt, amit gondolok.

A tegnapi blogbejegyzésem hozzászólásait olvasva kicsit elszomorodtam és pár hozzászólás esetében tűnt csak el ez a szomorúság.

Arra már rég rájöttem, hogy sokan miért sikertelenek és boldogtalanok, ezek a hozzászólások csak megerősítettek ebben. Lehet, hogy nincs igazam, lehet, hogy hülységet gondolok, de számomra nagyon igaznak tűnik.

Páran azt írták, hogy Susan azért nem lett eddig sikeres, mert nem karolta fel senki. Aztán voltak akik azt írták, hogy szerencse kell hozzá.

Ebből nekem úgy tűnik, hogy a saját felelősséget szeretik néhányan félretenni. Másoktól várják, hogy sikeresek legyenek.

Ha sikeres lesz, akkor büszkén azt mondja: én én én értem el.

Ha a siker elmarad, akkor jön a másokra mutogatás: a kormány, a konkurencia, a multik, a nehéz gyerekkor, a férj, a feleség, a főnök. Rajta kívül mindenki hibás.

Volt egy vállalkozásom régen, ami csődbe ment. Egy barátom megkérdezte, hogy mi történt. Én elmeséltem neki, hogy így utólag visszatekintve mit és hol rontttam el. Erre csodálkozva rám nézett és azt mondta: Érdekes, a legtöbben ilyenkor másra kenik a felelősséget.

Úgy gondolom, hogy mindenekelőtt magunknak kell felelősséget vállalni saját magunkért. Beethoven mondhatta volna azt, hogy "nooormális vagy, süket vagyok, hogy játsszak zongorán?"

De nem mondta, hanem leült és játszott. A világ telis-tele van olyanokkal, akik azt mondták, hogy övék a felelősség és ebből nem engednek. Nem fognak másra várni, nem fognak mástól függni.

Segíts magadon és isten is megsegít. Ugye? De aki másra vár, azon soha nem fog segíteni.

Itt egy videó azoknak, akik szeretnek másokra mutogatni és a szerencsére várni. Ha ezután is úgy érzik, hogy nincs igazam, akkor őszintén sajánlom őket, mert valószínű soha nem lesznek sikeresek.

Figyelem!


Szem nem marad szárazon!

 

Kattintson a linkre: http://103.hu/eros

 

Le tudnék ülni és órákig tudnék mesélni az életemről. Arról, hogy hányan vágtak pofákat, hányan tettek nevetségessé, hányan néztek rám sajnálkozva, hányan jósolták, hogy semmire nem fogom vinni.

Akik azt mondták, hogy szálljak már le a földre, ne álmodozzak. Nos, közülük sokan most is pofákat vágnak, csak egészen másfélét, amikor megtudják, meddig jutottam.

Mert igaz, hogy nem vagyok világhírű, de sikerült elérnem egy olyan életszínvonalat, ami sok "pofavágónak" örökre csak álom marad.

Leírtam a személyes történetemet. Leírtam azt, hogyan építettem fel a most működő és folyamatosan növekvő ( válságban is! ) vállalkozásomat.

Aki azt mondja, hogy pénzre van szükség a sikerhez - olvassa el!

Aki azt mondja, másnak kell felkarolnia, hogy sikeres lehessen - olvassa el!

Aki azt mondja, hogy szerencse kell ahhoz, hogy sikeres legyen - olvassa el!

Sem pénzem, sem támogatóm, sem szerencsém nem volt. Nem a nulláról kezdtem, hanem erős minuszból egy csődbe ment vállalkozás sokmilliós tartozásával a vállamon és a hitelezők napi telefonjaival, hogy ideje lenne fizetni.

Ma a régi hitelezőimmel a lehető legjobb barátságban vagyok.

Leírtam a személyes sztorimat és hozzá mellékeltem azokat az eszközöket és technikákat, amelyek segítségével elértem a jelenlegi jövedelmemet.

Egy 12 pontos válságkezelő füzet, amit bárki letölthet, aki az shp.hu oldalon regisztrál a honlapvarázslóba.

Kattintson ide és tesztelje két hétig ingyen a honlapvarázslót. Belépés után megtalálja a füzetet a sztorimmal és a 12 pontos ellenőrzőlistával.

Tisztelettel
Csatlós Csaba

u.i.: Susan Boyle-nak valóban kell valaki, aki felkarolja ahhoz, hogy a sikere ne csak egy videó erejéig tartson, de kinek a felelőssége volt az, hogy jelentkezett erre a műsorra?

Aki tudja magáról, hogy tehetséges, neki magának kell tennie azért, hogy felfedezzék. Ha elsőre nem sikerül, akkor másodszor, harmadszor, tizedszer, századszor.

"Nem az a szégyen, ha elbuksz, hanem az, ha nem állsz fel."

Ön mit gondol erről?

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shphatszel.blog.hu/api/trackback/id/tr441077252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cybernagyi · http://keresooptimalizalas.shp.hu 2009.04.21. 04:45:09

Szia Csabi - minden szavaddal egyetértek, bár az én életemben a fentieknek ellentmond egy kicsit az, hogy éppen Te segítettél a lakástüzem után talpraállni - honlapot adtál ingyen, körlevelet küldtél az embereknek, hogy segítsenek - amit ezúttal ismételten köszönök Neked és a többi kedves segítséget nyújtónak is - remélem köszönetem ezen a fórumon eljut hozzájuk.

Azóta sikerült összeszednem magam és éppen az SHP révén megtalálni új hivatásomat.

Egyik kedvenc - ide illő - idézetem: "A sikertelenek kilencvenkilenc százalékát azok teszik ki, akiknek már szokásukká vált, hogy mentségeket keressenek."

Mindig örömmel várom a leveleidet, amelyek egyre értékesebbek és egyre emberibbek - érezni belőlük, hogy ez már valóban nem csak marketing.

Azt hiszem többünk nevében is mondhatom, hogy jó az SHP közösségéhez tartozni. Szép napot Mindenkinek!

Csatlós Csaba · http://www.shp.hu 2009.04.21. 05:24:05

Cybernagyim :-) Ismered a filozófiámat?

"Úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled."

Én hiszem, hogy bármit adunk másoknak, azt visszakapjuk sokszorosan. Ha jót adunk, jót kapunk, ha rosszat adunk, rosszat kapunk. És az utóbbi évek ebben a hitemben csak megerősítettek.

Igyekeztem, hogy amit teszek az jó legyen és úgy tűnik sikerült. :) Nem tudom odafent ki figyeli és ki szabályozza ezt a rendszert, de ha megszerzem az e-mail címét, akkor írok neki egy köszönőlevelet. :)
( isten@mennyorszag.hu ) valami ilyesmi lehet. :)

veresmart 2009.04.21. 06:23:38

Talán csak ennyit tudok hozzászólni:

yatoo · http://www.online-reklam.net 2009.04.22. 06:27:39

Tényleg nem marad szem szárazon. Nagy TANÍTÓ a srác, és azzal hogy közzé teszed, Te is azzá válsz. Nagyon sok hozzátok hasonló emberre van szükség. KÖSZÖNÖM!

SomTom · http://www.csapatepiteszenelve.info 2009.04.22. 08:41:44

Szerbusztok SHP Közösség!
Zenész vagyok, zeneszerző, tanár és legfőképpen a közösségi zenélés specialistája. Tehát némi bepillantásom van a "zenebiznisz"-be.
Nem fárasztalak titeket most azzal, mennyi minden kell még a sikerhez azokon kívül, amit eddig írtatok a zenebizniszben, mert nem a szakmátok,
De az bizonyára hasznos gondolat a ti számotokra is, hogy mindezen kívül - amiről eddig szó esett -, van egy igen fontos feltétel: neki magának akarnia kell. És mindkettő feltétel. Neki magának, és akarni.
Ne tévesszen meg titeket, hogy nagyon ritkán előfordul - közel sem annyiszor, ahányszor a bulvársajtó állítja -, hogy valakit egy arra járó hozzáértő szakember fölfedez (mint a Buena Vista-t), de nyilván értitek, hogy ehhez a fajta érvényesüléshez is kellett az alanynak valami komolyat hozzátennie. A példánknál maradva: Ruben Gonsalez "elég jól" zongorázott, "elég régóta", és a többi ugyanígy. És ki tudja? Miről álmodtak, évek óta? Talán egyszer még kiderül, hogy ezt a történetet is valaki a felefedezett csapatból már előre megírta. Magában. Álmában. Titokban. Egy titkos kis füzetkében őrizgette. Talán már el is felejtette, hol van az a füzetecske, ezért nem került bele a filmbe...
Nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy ha akarsz valamit - bármit -, azt neked kell akarnod, és akarnod kell. Ezután nem marad más hátra, mint megcsinálni. Mivel legnagyobb hatással magadra tudsz lenni, elsősorban magadon kell megcsinálnod, magaddal, a saját eszközeiddel. Az eszköztáradat persze bővítheted a cél érdekében, de akkor is neked magadnak kell, akarnod, és megcsinálnod.
Mindannyiótoknak sok sikert kívánok!
SomTom

Anasuh · http://www.anyagiszabadsag.blogspot.com/ 2009.04.22. 10:01:19

Szamomra sokkal fontosabb az amit mond es csinal, az a tapasztalatom az emberek csak mondja a maguket, es teljesen mast csinalnak. Ahhoz, hogy barmit is elerjel, kell hogy legyen egy alomod/celod nevezd ahogy akarod es Neked szukseges megtenned az elso lepest, lehet hogy tobbszor is meg kell tenned az elso lepest, de ha biztos vagy abban hogy megvalositod az almodat/celodat akkor megtalalod a szamodra legmegfelelobb "elso lehetoseget" Susan Boyle evekkel ezelott volt egy meghallgatason - ahol azt mondtak az illeto, szemely szerint neki tetszik ahogyan enekel, viszont kepernyore nem engedte. A Britains got Talent eppen abban erdekes, hogy mindenki elmehet es 3 most mar 4 zsuritag van aki eldonti tovabb mehet-e

JoEra77 2009.04.22. 12:51:53

Pár hete már látam ezt a videót. Akkor is nagy hatással volt rám. Most megnéztem pár másikat is, ami ennek a fiúnak a mindennapjairól szól. Nem semmi, hogy mi mindenre képes egyedül, segítség nélkül!!
Egyfajta nagykövet ő, amely a az ember BELSŐ EREJÉT példázza. Ha szíved van, mindened van - valahogy ez jut az eszembe. És az: az ember saját maga szabja meg és teremti korlátait. Nézd meg Őt: elvileg CSAK korlátai vannak... és még sincs EGYSEM! Szépen, szabadon... már-már "irigylem" az erejéért.

JoEra77 2009.04.22. 13:03:26

És még valami eszembe jutott: a szülei döntése, amikor meglátták Őt, amikor a világra jött... szeretetet és ÉLETET adtak neki. Nick pedig most ontja a világra szeretetét és erejét.
És eszembe jut egy másik döntés is: egy barátnőmé, aki nem így döntött teljesen hasonló esetben... Ő vajon kitől fosztotta meg a világot?
Hát igen, a saját korlátaink itt is...

Celinke 2009.04.22. 18:55:44

Büszke vagyok rád Bátyus :) Igazán büszke! :)

veresmart 2009.04.23. 10:08:09

Kedves Csatlós Csaba!

Elolvastam a válságkezelésről szóló pdf írást. Csak gratulálni tudok mindehhez! S természetesen az eredményekhez!
Egy kicsit azt is megmozgatta bennem a dolog, amit tőzsdei ismereteim alapján ismerek, tudniillik ha elrontottad, kezd egy magasabb szinten újra!
A képlet egyszerű: minden kezdeményezés előbb egy első szintig jut el, csakúgy, mint egy árfolyamgörbe esetében. Általában onnan visszajön egy alacsonyabb szintre, magyarán kisebb árszintre. S amikor ez történik, egy úgynevezett vissza.teszt zajlik. Aztuán megújult erővel tér vissza a korábban elért, magasabb szintre az újabb bepróbálkozás és ha azt áttöri, akkor nyert az ügy, mert szép trend van kialakulóban.
Gondoljunk a repülésre pl.! Előbb csak 10 métert tudtak repülni, különböző eszkábált szerkezetekkel az emberekkel. Néha nevetség tárgya is voltak, rendesen. Aztán jött a visszatesz a 10 méteres szintről, azaz fejlesztsekbe kezdetek, stb. Végül újra nekifeszültek a korábbi szintnek (10 méter), s ha túlteljesítették, kialakult egy szép trend, amihez mások is csatlakoztak. Nyílván ez sok mindenre megtanít, pl. hogy úttörőnek lenni a legnehezebb, másrészt a világ nem működik visszaesések, visszatesztek nélkül, hanem számtalan ilyen van. Sőt!
Van, mikor letörik egy trend, az azt jelenti, hogy kinőtte a kereteit, s ezzel együtt automatikusan új trend van kialakulóban, amire szintén figyelni kell, ami lehet berőben más irány, de elemezve, tesztelve újabb profitot lehet realizálni.
Remélem nem voltam bonyolult :-) Szép napot mindenkinek!

a nagy hoho 2009.04.23. 10:58:25

Szia Csabi!

Nagyon-nagyon jókor jöttek felém ezek a meg erősítő emberi sorsok, történetek, mert épp egy hatalmas esésen vagyok túl, és valóban erőt adnak, sugallnak nekem!
Szerencsére mindig pozitív be állítottságú ember voltam, és így kicsit talán könnyebb a felállás.
De találtam ehhez egy jó idézetet is :
"Inkább vállalkozzak valami nagyra és valljak kudarcot,
mint vállalkozzak a semmire és legyek sikeres.
Rendkívüli emberek olyan átlagemberekből lesznek,
akikben az elkötelezettségnek egy rendkívüli mértéke van meg."
(Robert SCHULLER)

süti beállítások módosítása