HTML

.

Hátszél azoknak az shp-s ügyfeleknek, akik hajlandóak felhúzni a vitorlát...

Utolsó kommentek

Linkblog

2008.08.15. 09:13 :: Csatlós Csaba

Ha megdobnak kővel,

kiáltsd: mééééég :)

Igen, valahogy így megy ez a marketingben.

Ha megjelenik egy új termék vagy szolgáltatás a piacon, annak háromféle hatása lehet az emberekre:

 

  • Teljesen hidegen hagyja őket. Valószínű, hogy senki nem fog belőle vásárolni és nem fog elkelni annyi, amennyi életképessé tenne egy vállalkozást.

  • Beáll a sorba a többi hasonló közé és kezdődhet az árverseny. Aki olcsóbb, attól vesznek többet. Hosszú távon ez sem igazán kifizetődő mert az árverseny miatt annyire le kell srófolni az árakat, hogy végül már nem marad nyereség.

  • Megosztja az embereket. Lesz egy csoport, aki rajongani fog érte és foggal-körömmel védeni fogja a másik csoporttal szemben, akik viszont feltehetőleg gyűlölni fogják és ahol csak tehetik szidják. Persze itt is lesz egy csoport, akire nem lesz hatással, de ha ügyesek vagyunk, akkor a rajongótábor bőségesen el fogja tartani a vállalkozásunkat.

Sok vállalkozó fél attól, hogy egyedivé váljon, mert jaj mi lesz, mit fognak mondani az emberek...

...és inkább beáll a sorba a többi hasonló közé és belemegy a gyilkos árversenybe, amiben hosszú távon megkeseredik és csak későn jön rá, hogy ráment az élete az egészre és nem lett gazdag bármennyire is hajtott.

Itt nagyon igaz az a mondás, hogy bátraké a szerencse.

Ha valamilyen módon egyedivé tud válni a piacon, akkor fel fognak rá figyelni és akire felfigyelnek, aziránt egyre többen kezdenek érdeklődni...

...és elkezd kialakulni a két tábor: a rajongók és a dühöngők.

Ha van egy jó terméke és valaki szidni kezdi, akkor kezdhet örülni, mert alakul a dühöngők tábora.

De a jó terméknek 100% lesz egy rajongó tábora is, ami a dühöngőkkel együtt kezd alakulni és ez meg fogja hozni a várt sikert is.

Így hát igaz a címsor: ha megdobnak kővel, kiáltsd: méééég.

Elindítottam valamit tegnap az shp-n. A honlapok olimpiáját, aminek az első versenyszáma egy honlapszépségverseny.

A blogban azonnal lett két kritikus és egy védő hozzászólás, amiknek nagyon megörültem, mert ez pontosan annak a jele, hogy alakul a két tábor.

Induljon Ön is a honlapolimpián. Olvassa el a blogbejegyzést, szóljon hozzá. Szidjon vagy dícsérjen, mindkettőnek örülni fogok. :)

Mondja el a véleményét, javaslatát, ötleteit az egészről.

 

1 komment

Címkék: olimpia honlap shp

A bejegyzés trackback címe:

https://shphatszel.blog.hu/api/trackback/id/tr47616796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdi · http://koronaklub.shp.hu 2008.09.02. 12:13:17

Üdvözlök mindenkit a csapatban! Én is az első fecskékhez tartozom, most készítettem először weboldalt, és mondhatom, nagyon élveztem és fantasztikus élményt nyújtott, a próbálkozás. Biztosan lehet még csiszolni és okosan, hatékonyan jobbá tenni az oldalt. Először fél évre rendeltem, meg gondoltam kipróbálom. A fél év most járt le és meghosszíbbítottam 1 évre. A weboldalam költsége már többszörösen visszatérült. Nem vagyok egy számítógépes guru, de nagyon érdekelnek az ezzel kapcsolatos tevékenységek, így a weboldal készítése és karban tartása is! Nekem nagyon bejött ez a módszer ahogy Csabáék ezt intézik! Köszönöm a lehetőséget és a segítséget amit eddig kaptam, és remélem, ha kell ezután is kapok!
Üdvözlettel: Korona Klub és Baráti Kör
Végh Magdolna
süti beállítások módosítása