HTML

.

Hátszél azoknak az shp-s ügyfeleknek, akik hajlandóak felhúzni a vitorlát...

Utolsó kommentek

Linkblog

Vetkőzős videó :)

2009.04.20. 05:06 :: Csatlós Csaba

Pénteki levelemben írtam a csodáról. Arról a hölgyről, akire ma a fél világ odafigyel. Akit először cikiztek, de amikor énekelni kezdett...nos, szemek kikerekedtek, állak leestek...

Itt a múlt heti blogbejegyzés: http://103.hu/sb2

Még most is a videó hatása alatt vagyok. Egyszerűen csodálatos. Ahogy a blog hozzászólásaiból látom, ezzel nem vagyok egyedül. :)

De kanyarodjunk most el kicsit a csodától és "vetkőztessük" kicsit le ezt a videót (Nem a hölgyet! :-) Csak a videót!)

Kíváncsi lennék mit gondol az alábbiakról:

Ha Susan otthon a kamerájával elkészített volna egy felvételt, amin ugyanezt a dalt énekli és feltette volna a Youtube-ra, vajon ugyanígy futótűzként terjedt volna a híre?

Ha nem lenne a videó elején a cikizés, a szemforgató emberek, a pofavágások.

Ha a dal közben nem lennének ott a zsűri szájtátásai, kikerekedett szemei és tapsolása.

Ha nem lenne ott a közönség, aki felállva tapsol és tombol.

Ha a végén nem lenne ott a zsűri értékelése, ahol a "legnagyobb igent" és a "feltétlen igent" szavazták meg neki.

Ha nem lennének világszerte újságcikkek és blogposztok, amelyek bevezetik ezt a videót és amelyek szövegeinek hatására még többen és többen nézik meg, mintha csak azt írták volna: "Ezen a videón Susan Boyle énekel".

Mit gondol? Ezek nélkül is ilyen hatása lenne ennek a dalnak és Susan Boyle-nak?

Őszintén megmondom, ezt a levelet és blogbejegyzést azért írtam, hogy elgondolkozzon.

Itt egy tehetséges ember, egy csodálatos hang. És 47 éves koráig kellett várnia arra, hogy megismerje a világ. Pedig sok mai világsztár elbújhatna mellette.

Ha a fentieket végiggondolja, milyen következtetésre jut és hogyan tudja ezt a következtetést használni?

Kérem írja meg itt a hozzászólások között. Nagyon kíváncsi vagyok a gondolataira, a véleményére.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shphatszel.blog.hu/api/trackback/id/tr311075324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EllaStern 2009.04.20. 06:57:52

Kedves Csaba! A Starbucks kavemat majdnem a klaviaturara pruszkoltem mikor meglattam uzeneted cimet! Miert? Mert nekem ezzel (www.youtube.com/watch?v=jkOyAP91w2o) a videoval indul a YouTube lapom belepeskor. :)

Susan Boyle valoszinu megelt volna meg 47 evet Skociaban ugy, hogy csupan a templomi kozossege gyonyorkodott volna hangjaban. Amugy en is feltettem Ot a blogomra (Soul Food)meg mult kedden.

Tovabbi jo munkat

EllaStern 2009.04.20. 07:14:45

Csaba - valami gond van. A fent bemasolt youtube link-re kattintva nem az a lap jelenik meg, hanem ott is Susan Boyle. Ezt nem ertem, de igy a poen se jon be amirol en irtam, pedig az megdobbento volt :) Oh, well.

www.youtube.com/watch?v=jkOyAP91w2o

Zsákbamacska · http://nincstitok.blog.hu 2009.04.20. 07:17:17

A kérdéseidre adott konstruktív, rövid válaszom, az egyértelmű: - Nem!!! Mármint nem lett volna ugyanaz a világszenzációs hatása a videónak, ha egy otthon készített kisfilm lenne. Pontosan ez a spontaneitás teszi még hitelesebbé, fantasztikusabbá, igazán életszerűvé, akár a közönség, akár a zsűri, akár Ő maga részéről, amely a gyönyörű hangon kívül a legtermészetesebb gesztikulációt, a mimikát, a mozgássort, a megjelenésének összességét adja. Ettől lesz olyan kerek az egész, és felemelő hangulatú. A hang és a kép együttesének hatása kellett hozzá!

yatoo · http://www.online-reklam.net 2009.04.20. 08:32:00

Zsákbamacska nagyon jól beszél, egyetértek vele és kiegészíteném azzal, hogy ezt csak akkor nézik meg több tízmillióan, ha egy angol nyelvű nagy csatornán történik. Nekünk is vannak hasonló tehetségeink akiket nagyon szeretünk, és ha egyszer bejutnának egy ilyen műsorba akkor ők is lehetnének világhírűek, de csak akkor, másképp csak nagyon sokk pénzzel lehet ami nálunk ugye nincs.

hirlevelmanager · http://www.hirlevelmanager.hu 2009.04.20. 08:36:36

Egy kis adalék a témához. Úgy olvastam, hogy ez a hölgy már 1999-ben már felénekelt egy demo anyagot. És sikeréről nem hallottunk.
Én magam is több ismerősömnek elküldtem email-ben a linket.
Remélem előbb utóbb lesz egy olyan marketing elemzés is a videoról, ami azokról az apró trükkökről is lerántja a leplet, amit nem sikerült észrevennem. (Operatőri munka, snittek, effektek stb.)

Gyurmigyuri · http://www.g3.hu 2009.04.20. 08:44:59

Szerintem felhajtás nélkül nincs siker.
Az előkészítés azaz a bevezetés mesteri volt, nagy nézettségű műsorban egy mosónő öltözöttségű, nem előnyös testalkatú, nem fiatal hölgy akit a felvezetőben kicsit cikiznek is,...
Talán kissé megrendezett volt a zsűri reakciója, hiszen itt is voltak előválogatások, nyilván tudtak arról, hogy van egy tehettséges vki a mezőnyben stb.
Minden esetre rendkívül hatásos volt a műsor.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2009.04.20. 08:52:36

Korunk sztár építő mechanizmusa 100 kirobbanó tehetségből egyet enged érvényesülni, a többit úgy elnyomja, mintha ott sem lett volna. A tehetség tehát nem automatikusan lesz sikeres, ehhez még kell pénz, pénz és pénz. Meg szakszerű PR és marketing - hogy a meglévő pénzt jól tudjuk felhasználni. Vannak kivételek a rendszerben, ilyen Susan Boyle hirtelen tündöklése, de ezek ezerből egy embernek adatnak meg. A többieknek marad a pénzes módszer: kis pénzből egy kicsit többet kihozva, majd abból megint egy kicsit többet és ha 10-20 évig képes puritán maradni, még esélyes is lehet a sikerre.

hozska 2009.04.20. 08:57:46

Susan valóban szenzációs tehetség és egyetértek mindenkivel, aki szerint bizony kell a "felhajtás" ahhoz, hogy valaki kitűnhessen. Emlékezzünk csak PAUL POTTS esetére.... Ugyanez a helyzet, ugyanezek a személyek, arcok....
na és mi ujság van nálunk ;-) ??? - utóbbi persze költői kérdés volt!

egeszseg.shp.hu 2009.04.20. 09:21:04

Szia Csabi, szinte szó szerint ezek a gondolatok születtek meg bennem is, ahogyan néztem a videót. PR és marketing nélkül szinte lehetetlen értékesíteni, legyen bár az a világ legcsodálatosabb terméke... és nyilván minden terméknek megvannak a maga marketing eszközei... Örülök, hogy elküldted ezt a videót :)

JuliaRoberts 2009.04.20. 09:23:33

Kedves Csaba!
Önmagában a tehetség nem elég! Szerencse is kell! Susan Boyle esetében az operatőr, aki azokat az arcokat kapta el, akik elképedtek stb. Én is elgondolkodtam azon, hogy a zsűri miért is képedt ennyire el, hiszen előválogatás is van...lehet, hogy nem ők csinálják? Nekik is meglepetés lenne minden? Nem hiszem....
Bárhogy is, gazdagabbak lettünk Susannal, Paul Potts-al és ez az ami nem véletlen! Életünk igazgyöngyei...felszínre kerültek. A mi jutalmaink ők, akik teheséggel áldottan érkeztek közénk! Nem számít mi volt vagy mi lesz holnap, csak a MOST! Most Susan Boyle!!!
Köszönöm a TÖKÉLETESSÉGET, annak az érzését.

fairytales 2009.04.20. 10:59:06

Kedves Csaba!
Ha eleg lenne csak a tehetseg, akkor Susan Boyle mar legalabb 30 eve hires enekesno kene legyen. Nem hiszem, hogy eddig senki nem tudta mennyire tehetseges! Csak senki nem tett erte semmit!
Itt van peldaul az en edesanyam. Nagyon tehetseges meseiro es illusztrator. 20 eve harcol, hogy valamire jusson, es amikor kozel all ahhoz, hogy fennebb lephetne a letran, valami, valaki mindig visszahuzza, vagy nem engedi tovabbmenni. Es nem azert, mert nem lenne igazan tehetseges, hanem azert mert nincs penze megvasarolni a sikert.
Sajnos nagyon sok valodi tehetseg vesz el evegett.
Am mindezt felreteve, nagyon sok megerdemelt sikert kivanok Susan Boylenak.

Grafogizi · http://profigrafologia.hu 2009.04.20. 11:43:41

@hirlevelmanager: Igen, íme a 1999-ben CD-re felvett szám: énekel Susan boyle


www.entertonement.com/clips/zlxbqzkcxt--Susan-Boyle-Cry-Me-A-River-HQ

1000 db készült belőle, mégsem lett híres, hiszen a világ csak most értesült róla, hogy ő él egy ilyen kinccsel a torkában... és még mindig munkanélküli volt.

Hát ez a válasz a kérdésre.

W-Jutka 2009.04.20. 11:57:24

Gratulálok Csaba!
Ha nem küldted volna el a felvételt, lehet, hogy elsiklottam volna felette.

Nos, Igen! Kedves Olvasók! Ez maga a MARKETING. Csupa Nagy betűvel.

Jó volna, ha megértené már mindenki, hogy mekkora ereje van a megfelelő marketingnek. És különösen mekkora ereje van az Internetnek, mint eszköznek a marketingen belül.

Mert hiába van ez a valóban szenzációs felvétel, ha nincs hozzá az a kommunikációs csatorna, ami híressé teszi.

Újra csak gratulálok. Szerintem ez volt a te mai blogodnak az egyik rejtett üzenete.
Ugye igazam van?

l.andrea 2009.04.20. 12:30:47

Szeretem az ilyen levakarhatatlan hírlevél küldözgetőket....
ISMÉTLEM:
NEM KÉREK ÖNTŐL SEMMILYEN HÍRLEVELET!
Megtisztelő lenne ha TÖRÖLNÉ A MAIL CÍMEMET!

borsoskati 2009.04.20. 13:19:24

Kedves Csaba!
Köszönöm,hogy megosztottad velem is ezt a fantasztikus videót!Köszönöm,hogy lehetőséget adtál,hogy átélhessem mindazt,amit átéltem!Egész nap ezt hallgattam,és mindennap előveszem,mert behangolja a napomat!
Susan-nak szüksége volt erre a szinpadra,és mindenre,ami akkor körül vette Őt!Hiszen míg nem volt ott nem tudtunk Rola semmit!A tapsvihar,a tömeg,mind mind erőt ,bátorságot adott Susannak!Én kívánom Neki,hogy legyen nagyon sikeres és nagyon Boldog!
B.Kati www.fortuna13.gemsziget.com

egeszseg.shp.hu 2009.04.20. 15:18:11

Épp azon gondolkodtam, hogy jó lenne hallani úgy Susant, hogy nincs körülötte az ováció - csak úgy, magában. És megadatott (bár minden kívánságom így teljesülne :) Meghallgattam a grafogizi által megadott linken az 1999-ben felvett számot, és közben azon gondolkodtam, hogy mi is lehet a varázsa ennek a lánynak? És arra jutottam, hogy: kommunikál. Van mondanivalója. Ami nem a dalok szövege, hanem valami sokkal több, maga a gyermeki tisztaság.

komoly20 2009.04.20. 16:21:44

Jókor volt jó helyen!!!!

baba136 2009.04.20. 19:40:27

Kedves CSaba köszönöm a videot.Ngyon tetszet ,Susan hangja gyöngyörü ,kivánom neki hogy nagyon sikeres legyen .Önek pedig szivből köszönöm a videot és leveleit .Az Ur áldja önt Tisztelettel ..Bako szilvia

menedzser23 (törölt) 2009.04.20. 23:00:34

Kedves Csaba, az én lányom Susan-nál 100-szor tehetségesebb sőt még csinos és fiatal is. A Megasztár 4-ben a legjobb 60-ba bejutott és már nyert egy csomó díjat is. Őróla nem írnál valami szépet? Vagy neked is csak az "angol csoda" az igazi? Bizony, a TV nélkül Susan ma sem lenne sehol. Egyszerűen szerencséje volt! Ezer másik ember ugyanolyan jól énekel, mint Susan, mégse lesznek híresek. Üdv: Sandra

Csatlós Csaba · http://www.shp.hu 2009.04.21. 05:30:05

@W-Jutka: Pontosan erre gondoltam. :) Ilyen jól talán én sem tudtam volna megfogalmazni.

Csatlós Csaba · http://www.shp.hu 2009.04.21. 05:33:56

@komoly20: igen, jókor volt jó helyen. Véletlenül arra járt és épp belebotlott egy jó zsűribe, egy jó közönségbe, pár jó operatőrbe, egy jó műsorba és pár millió nézőbe, akik szintén épp véletlenül arra jártak. :-)

két 2009.04.21. 15:31:14

hát igen !?egyetértek az előttemn szólókkal, DE mi Magyarok csak sírni tudunk, mert más így meg úgy, nekünk ez sincs az sincs.
De igenis van. Tessék kérem a sírás helyett tenni és nem azt várni majd más megteszi helyettem.

kata

Ötletgazda (törölt) · http://otletgazda-bt.5mp.eu 2009.04.23. 11:24:13

A siker két fontos összetevője mindenképpen megvan benne: jó termék, és megfelelő csomagolás. Valóban nehéz volna megmondani, hogy a termék minőség - marketing aránya hogyan oszlik meg. Én a marketingnél nagyobb részre tippelnék... Jó a bor, de jobb a cégér :)

portide 2009.04.23. 19:04:49

Susan valóban Isten adta tehetséggel született! Valószínűleg eddig nem vette észre, vagy éppen nem kereste a lehetőségét sem annak, hogy megmutassa a Világnak, a különleges adottságát. A népszerűség előbb-utóbb akkor is utolérte volna, ha csak az interneten mutatja be a videóját, de sokkal több idő eltelt volna az ismertségig, illetve az elismerésig.
Ez a tehetségkutató verseny azonnali sikert hozott neki. Ebből is látható, hogy fontos a tehetség, de fel kell ismerni a lehetőségeket, és élni kell vele, különben sokáig várat magára a szerencse!
Az üzleti életben is elmondható, hogy a siker titka a jó termék, egy még jobb marketing stratégia, és nem utolsó sorban, az elkötelezettség.
süti beállítások módosítása